Beveiligde toegang tot het strand van Noord-Holland

Group 27

Overview

Geen ruimte zo openbaar als het strand, maar juist dit natuurgebied verdient bescherming, om erosie tegen te gaan en het ecosysteem in zijn waarde te laten. Het lijkt wellicht een onmogelijke taak: de toegang naar het strand beveiligen. Toch vond CETEQ in samenwerking met Spyke Security, een succesvolle manier om een tiental strandopgangen in Noord-Holland veilig af te sluiten. Een oplossing om de recreant te weren en de toegang alleen beschikbaar te maken voor geautoriseerde voertuigen.

CETEQ heeft al geruime tijd een strategisch partnerschap met de facilitaire dienstverlener Spyke Security. Met cameratoezicht, toegangscontrole, gebouwbeheer op afstand en virtuele portiersdiensten, biedt het Alkmaarse bedrijf uiteenlopende facilitaire en beveiligingsdiensten. Hun ervaring ligt bij private bedrijven, complete bedrijventerreinen maar ook in de publieke ruimte zoals op treinstations en evenementen. Kortom, ze vinden voor elke omgeving de juiste oplossing. 

Toegang met virtuele portiersdienst

Gemeenten Schagen en Den Helder vroegen Spyke Security een aantal strandopgangen te voorzien van slagbomen. De toegang tot het strand moest beperkt worden tot een select gezelschap. Denk hierbij aan horecaondernemers, mindervaliden en leveranciers. Maar ook hulpdiensten zoals de strandwacht, politie en ambulance moeten het strand te allen tijde veilig en snel kunnen bereiken.

Het strand is een seizoensgebonden recreatiegebied. In het hoogseizoen dat loopt van maart tot oktober staan de hulpdiensten in hoge mate van paraatheid. Tijdens het laagseizoen is dit een stuk minder, omdat vanzelfsprekend strandbezoekers dan minder snel het water in gaan. De weersafhankelijkheid maakt dat het inefficiënt zou zijn een bemande beveiligingspost te installeren. 

Kostbare Beveiligingspost

Seizoensgebonden Recreatie Vereist Flexibele Oplossingen

Group 27 1

Onze oplossingen

1. Nedap NVITE

Mask Group 1 3 1

Een virtuele portiersdienst als toegangsverlening op afstand is een kostenverlagend alternatief voor de badplaatsen. Een digitale receptionist wordt slechts per bezoeker betaald. Het is een dienst waarmee Spyke Security al jarenlange ervaring heeft bij grote organisaties en overheidsinstellingen.

CETEQ heeft de tien strandopgangen afgesloten met slagbomen die vandaalbestendig en onderhoudsarm zijn. Voor de  technologie is de Nedap MOOV-controller verantwoordelijk. Hierop kunnen meerdere identificatietechnologieën worden toegepast. De geplaatste Nedap NVITE lezer ondersteunt smartcards, proximity-kaarten en QR-codes. Nedap NVITE is de perfecte keuze wanneer meerdere identificatietechnologieën gewenst zijn, bijvoorbeeld voor ondernemers, leveranciers, hulpdiensten en mindervaliden. 

Resultaat

Het samenwerkingsverband tussen CETEQ en Spyke Security blijkt al jaren zeer vruchtbaar en waardevol. Spyke Security houdt vanuit hun meldkamer in Alkmaar toezicht en neemt op die manier een deel van het beheer uit handen. De beveiliging van de strandgebieden ligt dankzij hun hypermoderne videotoezicht in bekwame handen.

Integratie van Toegangssystemen Waarborgt Heel Het Jaar Veiligheid

Verschillende Identificatiemogelijkheden biedt Flexibiliteit

Toegangsverlening op Afstand is Kostenbesparend

Group 27 2