Cushman & Wakefields ‘Head Quarter’ compleet vernieuwd

Cushman 1

Overview

Het beursgenoteerde Cushman & Wakefield is wereldwijd actief als onroerend goed bedrijf. Met hun innovatieve en klantgerichte focus, overeenkomstig met CETEQ, zijn ze in Nederland al 40 jaar succesvol. Voor hun prestigieuze multitenant kantoorgebouw ‘Head Quarter’ in Den Haag schakelde ze de expertise van CETEQ in. Met een nieuw toegangssysteem voorzien van de meest geavanceerde technologieën zijn ze klaar voor de toekomst.

Wat meer dan 100 jaar geleden begon als een klein familiebedrijf in New York, is uitgegroeid tot een prestigieus vastgoedservicebedrijf. Wereldwijd werkt Cushman & Wakefield op meer dan 400 kantoren in 60 verschillende landen aan commerciële vastgoedprojecten. Door in te zetten op ruimtelijke en technologische vernieuwingen zijn ze altijd klaar voor en volgende stap. Cushman & Wakefield levert service zonder grenzen: hun opdrachtgevers hebben de hoogste prioriteit.

Technische vernieuwingen ontlasten beveiliging en receptie

De opdrachtgever zocht een partner voor het realiseren van een aantal doordachte en flexibele werkplekoplossingen voor hun bedrijfsverzamelgebouw Head Quarter. Het pandis vrijwel volledig verhuurd waarvan meer dan 60% aan overheidsinstellingen. Het nieuwerwetse complex , gelegen in het Beatrixkwartier in Den Haag, beslaat ca. 15.000 m² kantoorruimte op negen verdiepingen, beschikt over een hoogwaardig beveiligingssysteem en heeft een bemande receptie.

Technische vernieuwingen voor de toegangscontrole in het gebouw moeten het beveiligingsteam en de receptie verlichten. Cushman & Wakefield hebben al eerder naar tevredenheid samengewerkt met CETEQ en durfde ook dit keer de uitdaging aan. Het CCTV-beveiligingssysteem, de toegangscontrole op loopdeuren en speed lanes, de intercom en het parkeerbeheer zijn compleet vernieuwd. Prettig is dat CETEQ als one-stop shop het totale pakket aan toegangssystemen kan installeren en naadloos met elkaar kan laten integreren.

Volle Parkeergarage

Onoverzichtelijk Beveiligingssysteem

CW 2

Onze oplossingen

1. CeteqPaxton10

Voor de toegang van het gebouw ‘Head Quarter’ koos CETEQ voor het platform CeteqPaxton10. Dit systeem is eenvoudig te integreren met andere toegangssystemen. Het beveiligingsteam kan via een webbased interface de totale toegangscontrole in één simpel programma beheren. Dat kan op een PC, maar ook via de gratis app op de smartphone of tablet. Het platform is uit te breiden waardoor er tot maar liefst 1000 deuren en camera’s gekoppeld en live gemonitord kunnen worden.

Andere slimme functies stelt het beveiligingsteam in staat om:

Deurgroepen te onderscheiden, bijvoorbeeld tussen gemeenschappelijke en private ruimtes;

Rapporten voor afzonderlijke deuren of deurgroepen op te vragen;

Het parkeersysteem en het brand- en inbraakalarm te koppelen.

2. Automatic Systems en Deister

Binnen het gebouw dienen de speed lanes van Automatic Systems als een extra toegangscontrole voor de kantoorruimtes. Bij aankomst meldt iedereen zich bij de receptie van Head Quarter voor accreditatie. Zo kunnen alleen bevoegden hun weg vervolgen richting de afgesloten kantoorruimtes. De speed lanes werken net als alle overige loopdeuren in het gebouw met de chipkaarten en kaartlezers van Deister. Deze toegangspassen zijn gekoppeld aan het Paxton10 Platform. 

 

3. Nedap kentekencamera

Het parkeerbeheer beslaat een belangrijk deel van de vernieuwingen van Head Quarter. CETEQ heeft hiervoor een unieke multitenant parkeeroplossing ontwikkeld.

Speciale software maakt de koppeling tussen Nedap kentekencamera’s en het standaard Paxton Platform. Hiermee wordt er direct toegang verleend met kentekenregistratie. Dit maakt het beheer van de toegang tot de garage eenvoudig. De Nedap camera’s registreren (en tellen) de voertuigen die binnenkomen en uitrijden. Op die manier wordt de parkeercapaciteit optimaal benut en kunnen voertuigen snel, veilig en efficiënt naar beschikbare parkeervakken geleid worden.

4. Castel intercomsysteem

Het nieuwe, inpandige intercomsysteem dat CETEQ heeft geïnstalleerd is afkomstig van het Franse merk Castel. Het systeem bevat een video- en audioverbinding met de receptie. Daar heeft het personeel overzichtsschermen waarop alle camera’s te zien zijn. Wanneer iemand de intercom gebruikt, wordt het camerabeeld van die specifieke toegang zichtbaar. Hiermee kan de receptie zien bij welke deur de bezoeker staat.

5. Milestone Systems

Naast de Nedap kentekencamera’s en Castel video-intercom, is het Head Quarter gebouw ook voorzien van professionele Bosch CCTV-beveiligingscamera’s. Al deze verschillende videokanalen zijn geïntegreerd in professionele software van Milestone Systems. Het platform van Milestone is in staat om een ‘best of breed’-benadering te volgen bij het bouwen van een bewakingssysteem, waarbij een breed assortiment aan camera’s kan worden gebruikt. Alle videobeelden van de verschillende camera’s worden opgeslagen op de Milestone Server. Hiermee heeft CETEQ een systeem kunnen creëren dat het beste aan de behoeften van Cushman & Wakefield voldoet.

6. Paxton integratie met inbraakalarm

Tot slot heeft CETEQ het Paxton10 platform op unieke manier kunnen integreren met het multitenant alarmsysteem. Wanneer huurders het gebouw buiten de normale kantoortijden willen betreden, kan dat zonder problemen met hun Deister toegangspasjes. Dankzij de speciale koppeling tussen het alarmsysteem en de toegangscontrole, hoeft daarvoor niet langer het complete alarmsysteem uitgeschakeld te worden. 

Voortaan kan voor specifieke ruimtes het alarmsysteem tijdelijk uitgeschakeld worden terwijl de rest van het pand wel beveiligd blijft. En als men zich door het gebouw wil bewegen, kan de Deister toegangspas gebruikt worden om bepaalde deuren te openen, waarmee tegelijkertijd het alarm even wordt uitgeschakeld.

Resultaat

Cushman & Wakefields richt zich met hun ‘Smart Building Solutions’ op zowel de huurder als de operationele efficiëntie van het vastgoed. Zo blijven ze voorop lopen en komen ze tegemoet aan de  steeds veranderende benodigdheden van huurders en opdrachtgevers.

De complete aanpak van Cushman & Wakefield maakt Head Quarter voor CETEQ een speciaal project. Het afstemmen van de diverse systemen op elkaar en op de behoeftes van de opdrachtgever was een uitdaging van formaat die succesvol is afgerond. CETEQ blijft betrokken in de rol van beheerder heeft eerstelijns communicatie met de huurders van Head Quarter. De meldkamer van CETEQ is altijd beschikbaar om verzoeken snel en effectief te beantwoorden.

Als strategisch partner denkt en werkt CETEQ voor de lange termijn mee met de vakkundige vastgoedbeheerder, hun opdrachtgevers en klanten. Zo blijft Cushman & Wakefield altijd klaar voor de volgende stap. 

Multitenant Parkeersysteem

One-Stop Shop voor Beveiligingsoplossingen

CW Office